Bilecik Özel Eğitim Okulu öğrencileri ilk defa bir futbol sahasına çıkararak liselerarası il şampiyonu takımla özel bir maç yaptılar. Özel gereksinimli çocukların maç öncesi heyecanı yüzlerine yansırken, adeta "Bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok" dediler.
Bilecik'te Liseler Arası Futbol Şampiyonunda il şampiyonu olan Ertuğrul Gazi Lisesi futbol takımı futbolcuları beden eğitimi öğretmenlerine Özel Eğitim Okulu öğrencilerle bir özel futbol müsabakası yapmağı teklif ettiler.
Bu teklif Ertuğrul Gazi Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ergün Başer tarafından çok anlamlı bulunarak hemen Bilecik Özel Eğitim Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni Yusuf Ergin ile irtibata geçti. Bu teklif olumlu karşılınca iki takım futbolcuları Bilecik Sentetik Saha'da bir araya geldi.
Maçın hakemliğini Ertuğrul Gazi Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ergün Başer yaparken, maç öncesi seremoni de yapıldı. Maçın başlama düdüğü ile büyük bir mücadele başladı.
Bilecik Özel Eğitim Okulu öğrencileri attıkları her gol sonrası büyük sevinç yaşarken, mutlulukları görülmeye değerdi.